24 Ağustos 2019

YÜKSEK BENLİK ve ALT BENLİK


YÜKSEK BENLİK ve ALT BENLİK


"Yüksek benlik, insan rolünü oynayan  Can'ın ruh elbisesi içindeki hali, Tanrı formunda yaratıldı". Bizim Tanrı-Benliği'mizdir. Bu, içindeki Tanrı'dır. Yüksek Benlik, her birimizin içinde yaşayan Ruh'tur. "Bu bizim Işığımız". Yüksek Benlik sonsuzdur ve Asla Ölmez. Yüksek benliğimiz, Kaynak / Tanrı ile bağlantımızdır.

Yüksek Benlik bilgisiyle, ayrılık olmaz. Yüksek Benlik HER şeyle bağlantılıdır. Yüksek Benlikliğin rehberliğindeyken, aslında “BENLİKSİZ” olduğumuzu fark ediyoruz. Çünkü her şey birbirine bağlı.
HER ŞEY, siz de dahil olmak üzere, TANRI'dır! “Hiçbir insan kendi başına var olamaz; Çünkü her canlı, diğer canlılara kordonlarla bağlanır. Kutsallık kalpteki saflıktır; karşılıksız sevgi. Kendine yapılmasını istemediğini başkalarına yapmama”.

"Alt Benlik, bedensel benlik, arzuların bedeni, daha yüksek benliğin bir yansımasıdır, ölmez. Yüksek Benlik ebedidir ve sonsuza dek yaşar. Bu tarafımız, bizim Işık'ımızdır ve bu Işık ruhsal büyümemizle beslenir. "Alt Benlik, bulanık bedensel isteklerin bozduğu cisimlenmedir. Alt benlik bir yanılsamadır ve geçip gidecektir; Yüksek Benlik insandaki Tanrı'dır ve geçici değildir.

"Alt Benlik bizim cehaletimizdir ya da egomuz, bizler bu fiziksel bedeniz. Alt Benlik veya EGO benliği yanılsamadır ve ölecektir(beden). Kendimizi yanılsamalarla kör ettiğimiz zaman, Yüksek Benliğimizi göremeyiz veya duyamayız. Bizim Yüksek Benliğimiz içimizdeki Tanrı'dır. "Alt-Benlik veya ego bir yalan ve gerçeğin zıttıdır. Gerçek, bu fiziksel formdan ziyade, doğruluk ve Işıktan yapıldığınızdır.

The Aquarian Gospel Of Jesus The Christ 

kitabından alınmıştır

Ç: N. Gülşan



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder