8 Mart 2013

Eğer bütün deneyimler diğer paralel gerçekliklerde tekrar deneyimleniyorsa niye Ruh reenkarne olmakta?


Bir önceki çeviriye destek olacağını düşündüğüm başka birinden aynı konu üzerine, Taryn Crimi’den  size aktarıyorum.

Bu soruya cevap vermek için 3 konuya kısaca değineceğiz; paralel gerçeklikler, reenkarnasyon, zaman yanılsaması(illüzyonu). Daha önce paralel gerçeklikler hakkında söylemiş olduğumuz gibi, paralel gerçeklikler sonsuz sayıda olduğu gibi hepsi aynı anda deneyimlenmekteler. Her an yeni bir karar verme durumundasınız, verdiğiniz kararların bazıları su mu çay mı içeyim gibi  oldukça küçük seçimler olduğu gibi bazılarıda evlilik, nerede yaşayacağın, nerede çalışacağın, çocuk sahibi olma gibi önemli büyük kararlar olabilir. Şunu anlamalısınız ki bulunduğunuz gerçeklikte hangi seçimi yaptığınıza bağlı olmaksızın, yapmadığınız bütün diğer olası seçimler de aynı anda diğer gerçekliklerde gerçekleşmekteler (yaşanmakta). Bunun nedeni Ruhunuzun olabilecek bütün olası gerçekliklerde deneyim edinme isteğidir. Dolayısı ile ruhun deneyimleyebileceği her kararın sonsuza yayılması için diğer gerçeklikler yaratılır. Bizim görüş açısından baktığımızda bütün paralel gerçeklikler hali hazırda var ve deneyimlenmekteler. Çünkü zamanı sizin gibi sıra dizin (birbiri ardından gelen) olarak algılamamaktayız. Diğer yandan sizin görüş açınızdan baktığımızda her yeni karar alındığında yeni bir paralel gerçeklik yaratılıyor gibi algılanmakta.
Her bir Ruh aynı gerçekliğe tekrar reenkarne ile başka Dünyalara reenkarne etme arasında karar vermek durumundadır. Ruhun aynı gerçekliğe tekrer gelmek istemesinin amacı, düşük Boyutlara özgün olan ikilemi yaşayıp çok yararlı olan dersler, deneyimler elde etmektir. Süpesiz her bir gerçeklikte hangi Boyutta olursa olsun kendine has çok deneyim yatar,  bizim söylemek istediğimiz, bazı özgün dersler ancak sizin gerçekliğiniz gibi gerçekliklerden alınır. Dersler o gerçekliklerde kendine hastır, başka yerlerden aynı dersler öğrenilemez.
Bütün olası deneyimler hali hazırda deneyimlemiş ise (veya deneyimlenmekte ise) Ruh niye reenkarne olsun? Cevaplamadan önce ‘zaman yanılsamasına’ dönmek istiyoruz çünkü zaman kavramına bakış açısı soruyu algılama açısından çok önemli rol oynamakta. Müsade ederseniz açıklayalım. Bir çoğunuz ‘geçmiş’ yaşamlarını öğrenmek istemekteler; hepinizinde görülen ortak hata, bu deneyimlerin ‘geçmiş’te yapıldığını sanmak. Çoğunuz reenkarnasyonu birbiri ardından gelen, dizisel olduğunu sanıyor, önce eski Mısır’da idim bir sonraki reenkarnasyonum Amerikanın kuzeyi, bundan sonraki Türkiye’de İstanbul’da oldu gibi bir sıralama. Reencarnasyonlarınız size geçmişte olmuş gibi gelsede aslında bütün reenkarnasyonlarınız şu anda, şimdi, bu yazıyı okuduğunuz anda oluyor. Bütün bu geçmiş gibi algılanan zamanlar şu anda, burada varlar. Algılanan zaman farkı vibrasyon ve frekanstan kaynaklanmakta. Çoğunuzun farkında olmadığınız, şu anda, dinozorlar çayırda otlanmaktalar, Kızılderililer çadırlarını kurmuşlar ve aynı anada uzaya bir roket fırlatılıyor, bütün bunlar bu anda ve bulunduğun yerde olmaktalar. Sen onları algılamadığın gibi onlarda senin varlığını algılamamaktalar. Bütün bu olanların birbirinden ayrılması, birbirine karışmaması frekans ve vibrasyon farklığından dolayı olmakta.
Olan biteni daha iyi anlamanızı ümit ederek başka bir örnekleme yapalım. Çok sayıda kağıttan oluşmuş üst üste koyulmuş kağıt destesi düşünün. Her bir kağıdın yüzü farklı zaman dilimlerini temsil etsin(üst üste destelenmiş gerçeklikler/yaşamlar). Şimdi bu üst üste destelenmiş kağıtları, üst üste değilde tam bir daire oluşturacak şekilde dizelendiğini düşünün. Eğer size biri hangi kağıt önce gelir hangi kağıt sonra gelir diye bir soru sorsa ne derdiniz. Cevap vermeniz mümkün olmazdı değil mi? Çünkü kağıtlarda bir öncelik sırası yok. Daire dizin halinde değildir. Reenkarnasyonlarıda örnekteki gibi anlamalısınız.
Düşünme sisteminizin ard arda gelen, dizin halinde olduğunu bildiğimizden, herşeyin aynı anda oluştuğunu anlamanızın ne kadar zor olacağının da farkındayız. Her bir yaşama reenkarne etme kararı aynı anda alınır, her bir yaşam bir bir, ayrı ayrı deneyimlenmez. Bu gerçeği bir çoğunuzun kolaylıkla kabul etmesinin oldukça güç olduğunun farkındayız. Şu an bilincinizi biraz daha geliştirmeye hazır olduğunuzdan ve nelerin olası olduğunu anlamak için sınırlarınızı zorladığınızdan dolayı, amacımız bu tür gerçekleri size aktarıp anlamanızı sağlamak. Biliyoruz ki eğer bu mesajı duymaya hazır olmasanız, bu yazıyı okuyor olmazdınız.  
Yaşadığınız her yaşamın, diğer bütün yaşamlarınız üzerinde etkisi vardır. Şu anda verdiğiniz kararlardan geçmiş, şimdiki ve gelecek yaşamlarınız etkilenir. Etki senin geçmişe gittiğinden değil, geçmiş ve gelecek olmamasından dolayıdır. Bir başka örnek verecek olursak, göle taş attığımızda göldeki su kütlesinde sadece bir su molekülü mü etkilenir? Hayır, sizin her bir yaşamınız gibi, göldeki su molekülleri arasında ayrılık olmadığından, hepsinin birbirleri ile bitişik olmasından dolayı göldeki su kitlesinin tamamı etkilenir. Deneyimlemek için seçtiğiniz ‘zaman dilimleri’ (her bir yaşam) birbirinden ayrı değildir.
Özetler isek, birden fazla reenkarne olmak istemenin sebebi olabildiğince fazla deneyim edinmek. Yaşamda alabileceğin her olası karar bir başka paralel gerçeklikte oluşmakta. Buna rağmen ruhunun birden fazla kişilik seçmesi halinde çok daha fazla olası deneyimlerde bulunması mümkün, bunlar, birden fazla bölgeye, değişik zamanlara, birden fazla aileye doğma gibi seçenekler ile olur. Gördüğünüz gibi her bir yaşamınızda değişik ortamlar ile karşılaşırsınız, mesela aileniz, arkadaşlarınız, refah düzeyiniz, sağlığınız, hırslarınız, ırkınız, dininiz, ülkeniz v.b. değiştiğinde yaşam deneyimleriniz çok büyük ölçüde değişir.
Her bir yeni yaşamınızdaki çabalarınız sonucu daha fazla yeni deneyim elde edilecek ve bu deneyimler her defasında kendilerine has yeni paralel yaşamları oluşturacaklar.
Her bir deneyim bilincinizi geliştirmek için kullanılacak. Daha fazla deneyime izin vermek tüm olan biteni (dolayısı ile O’nu) daha fazla anlamanıza yarayacak. Bilincinizi daha da yükseltmek uğruna, Ruhunuz her zaman yeni ve heyacan verici deneyimleri arayacak. Her zaman söylediğimiz gibi bilincinizi geliştirmenin sonu yok. Öğrenebileceğiniz yeni deneyimler yaratmaya devam edeceksiniz. Sizler ölümsüz varlıklarsınız. Ruhunuz asla ölmez; var olduğunuz sürece gelişmeye devam edeceksiniz. Gelişmeyi durdurmak demek yok olmak demektir. 
Mesajımızın bir şekilde size hizmet ettiğini ümit ederiz.
 Çeviren; Naci Gülşan
Nacizane ; Sanırım, bilincimiz 5. Boyut'a yükselmeden  önce bu konuyu anlayıp özümsemek pek öyle kolay olmayacak.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder